Szerepek a kapcsolaton belül – kinek mi a szerepe?

Manapság, mikor a nők annyi mindenre rákényszerülnek, mikor egy egyedülállónak mindenhez is értenie kell, mikor már nincsenek határok, elgondolkodtam:

 

Mi is egy nő szerepe manapság?
Régen a nő volt az, aki az otthon melegére vigyázott. Összetartotta a családot és várta az urát a hálóban.
Élnek még vajon ma is a sztereotípiák?Egy nő legyen anya, feleség, takarítónő, szakácsnő és a hálószobában is álljon helyt?
És vajon a férfiak szerepe a régi még? Ők a család bástyái, akikre minden körülmények közt számítani lehet?

Én azt gondolom mára elmosódtak a határok, és el is kell ezeknek bizonyos mértékig mosódniuk. A nők részt vállalnak a bástya-szerepből: pénzt keresnek, dolgoznak, a háziasszony szerep mellé felveszik a logisztikus, fuvaros, cégvezető szerepeket is, míg a férfiak részt vállalnak az otthoni teendőkből: foglalkoznak a gyerekekkel, vagy átvesznek a háztartás terheiből.
A nők és a férfiak szerepei közt kell, hogy legyen valamennyi átfedés. A mai világban ezek már nem határolódhatnak el teljesen egymástól.

A férfi is nevelhet gyereket és a nő sem csak háziasszony már, mindkét félnek ki kell vennie a részét a munkából és a háztartásból is – az adott helyzet, és az igényeik szerint.

De!

Mindezek mellett fontos, hogy egy alapvető dolog megmaradjon: a nő lélekben legyen nő: elfogadó, aki inspirálja a társát és hagyja, hogy a férfi meghódítsa. A férfi pedig legyen a hódító, aki az asszonyának udvarol minden nap és nem más szoknyák után fut.

A nő legyen Nő és Anya, a férfi pedig Férfi és Apa. Besegíthetnek egymás szerepeibe, de NE vegyék át egymás szerepeit. És akkor minden rendben lesz.

Hamarosan jövök egy szerep rendező táblázattal, ami a Házassági mentőövek c. könyvemben is megtalálható!