Társkereső gesztusok, amik bár ne mennének ki a divatból avagy csak fogd már meg a kezem

társkeresés egyedülálló anya

Egyedülálló nő társat keres! – ragaszthatná a homlokára a cetlit sok nő. Persze nem teszik. Helyette felregisztrálnak egy csomó társkereső oldalra. Adatlapot töltenek, fényképet kreálnak, bemutatkozó sorokat írnak. Jobbra vagy balra húzzák a Tinder csúszkáját, és közben reménykednek, hogy egyszer rájuk is rájuk mosolyog a szerencse, mint a szomszéd Juliskára (vagy, mint rám).

Elmennek a randikra, ahol aztán vagy szörnyen jól, vagy szörnyen rosszul érzik maguk.

Néha azt kívánják, bárcsak visszaröppennének a régi időkbe, mikor az udvarlás még teljesen másról szólt, mint manapság. Azt kívánják, bárcsak lenne egy igazi, mesébe illő, romantikus randevújuk. Ahol igazán fontosnak és szépnek érezhetik maguk.


A régi, romantikus gesztusok kimentek a divatból, mára csak elvétve futni bele olyan férfiba, aki igazi gavallér, aki még alkalmazza azokat a alap gesztusokat, amik régen alapnak számítottak. Amiket a nők bizony manapság is nagyon szeretnek és értékelnek.

Ilyen például:– a virág
Régimódi? Ugyan dehogy! Minden nő elolvad egyetlen szál virágtól.

– ajtónyitás
Az autó ajtajának kinyitása egy olyan gesztus, amit a legtöbb nő szinte megrökönyödéssel kezel. Miért? Mert sokuknak még az életben egy férfi sem nyitotta ki előre az autó ajtaját. Ilyet legfeljebb a hollywood-i filmekben látni. Nincs is rá szükség az átlag mindennapokban, de egy randin… Ettől a gesztustól minden nő kicsit királynőnek érezheti magát.

– csak semmi kütyü
Igazi kihívás, és a figyelem maximális jele, ha a randevú nem a telefonok nyomogatásával telik. Kütyük a táskába, szemek egymásra fordítva, kommunikáció… vajon sikerül egy órán át?
Természetesen a kütyüszabály mindkét félre egyaránt vonatkozik.

– tánc
Manapság az első randevúk egy kávézásban vagy egy vacsora-séta kombóban merülnek ki. Kár. A tánc nagyon felszabadító, ugyanakkor intim is, mikor két ember összesimul. A romantikát mindenesetre biztos kimaxolja.

– bók
Bizony, bók. Nem kis kék ujjacska, vagy szívecske, hanem igazi, élőszavas szemtől-szembe dicséret. Teljesen elszoktunk tőle, és ez nagyon szomorú.

– a kabát felsegítése

Ez megint egy régimódi gesztus, bár olykor-olykor belefutni. Figyelmesség ez is, épp, mint az ajtó kinyitása. És olyan jól esik…

– kézen fogva
Jaj, a legaranyosabb, legegyszerűbb gesztus, ami csak megtehető egy jól sikerült, kellemes randin, és az összes többin. Semmi fakszni, semmi cécó.

Tetszel nekem – megfogom a kezed. Ilyen egyszerű ez.


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest