3 tuti program nyárra a családnak

családi program_család coach_ petrus márta

Itt a nyár. Imádjuk, szeretjük, de valljuk be: minden anyának egy kihívás.
Nem mintha nem örülnénk annak, hogy többet láthatjuk a gyerekeinket, mert persze, örülünk nagyon, ám azért vannak nehézségek, megoldandó feladatok a meleg hónapok alatt, amikkel meg kell birkózni.

 

Ilyen például az, hogy mit egyen egész nyáron a gyerek, ha nincs idő vagy energia minden áldott nap főzni, de az is kihívás, mivel kössük le a gyerekeket. Hiszen nem ülhetnek egész nyáron sem az okos kütyü társaságában, sem a homokozóban, a játszótéren. Nekünk pedig továbbra is ott a munka, de ha éppen szabin vagyunk, akkor is van olyan, mikor egyszerűen kiürül a fejünk, és nem jut eszünkbe semmi okos ötlet.

 

Van, hogy otthoni programötletekre lenne szükségünk, máskor kimozdulnánk kicsit, de az úti célban vagyunk bizonytalanok.

 

Egy-egy napos izgalmas programötleteket gyűjtöttem most össze, amivel meg lehet lepni a gyerekeket és magunkat is.

 

Egyértelműen vonzó a víz. De ha nem akarunk strandra menni, lehet helyette alternatíva a vizes játszótér.
Budapesten több helyen, de vidéken is: Győrben, Keszthelyen, Kaposváron és a Kis-Balatonon, Zalaváron találhatunk vizes játszótereket, ahol a gyerekek  sarazhatnak, fröcskölhetnek, tapicskolhatnak. Sok helyen különböző szerkezetekkel irányíthatják a gyerekek a víz útját, megtapasztalhatják természetét.
Hihetetlen élmény, a kicsik és nagyobbak is biztosan imádni fogják, de váltóruha, váltócipő és törölköző ezekre a játszóterekre épp úgy kell, mintha strandra mennénk.
Budapesti vizes játszóterek:
– Vizes játszótér – Kispest
– Vizes játszótér – Pesterzsébet (Hullám csónakház mellett)
– Szilas Park – Újpest
– Bikás Park – Újbuda
– Olimpia Park – V. kerület
– Akácfa utcai játszótér – Csillaghegy
– Benczúr kert
– Tarzan Park – Újpest (fizetős)

 

Ha a játszótereket kimaxoltátok, kipróbálhatjátok a kalandparkokat. Az országban több helyen is várnak ilyen parkok, ahol a gyerekek ezerféle játékkal élményelemmel találkozhatnak. A legtöbb ilyen helyen egy nap szinte nem is elég, annyi csodálatos móka várja az érkezőket.

Kalandparkok:
– Holdfényliget Kalandpark – Bükfürdő
Itt található az ország egyik legnagyobb klasszikus drótkötélpályája, ahol 1-12 m magasan lehet csúszni, mászni. Ezen kívül 90 egyéb játék is várja a látogatókat, többek közt erdei vasút, evezés, erdei quad, denevérpálya, vízi buborék.
– Zamárdi Kalandpark – Zamárdi
Ősfák között számtalan akadály és csúszópálya várja a kalandvágyókat. Van gyerek és junior pálya, más-más korosztály számára.
Ugrótorony, vízihenger, vízigolyó és sok egyéb szuper lehetőség vár minden látogatót.

Balatonfűzfőn a Serpa Kalandpark közvetlen szomszédságában  az élményelemeken kívül bobozhatunk is, valamint innen a kilátás is csodás a Balatonra. Mindenképpen érdemes ellátogatni ide is.
A Sobri Jóska Kaland- és Élménypark egész napos programot kínál. Élményelemek, bob, ügyességi pályák, víz – minden adott, hogy az egész család jól érezze magát.

 

Számtalan csodás hely van még az országban, a teljesség igénye nélkül íme még néhány:

– Old Lake Kalandpark – Tata
– Katica tanya – Patca
– Kerekerdő Kalandpark – Kerekegyháza
– Balatonboglár Kalandpark – Balatonboglár
– Római Kalandpark – Budapest
– Dunakaland Kalandpark – Göd

 

És ha már kipipáltuk a játszótereket, és inkább kirándulnánk egyet, de valami kicsit másra vágyunk, ki lehet próbálni a mezítlábas ösvényeket.
Az országban ebből is létesült néhány, s amellett, hogy nevetésre, jókedvre hangol minden családtagot az, ahogy a különböző felületeken bukdácsolunk, a lábunknak is jót teszünk vele. Cipő nélkül, mezítláb mászkálunk különböző felületeken, ezalatt pedig felpezsdül a vérkeringés, erősebb lesz az érfal, nő a talpi érzékelés és az egyensúlyérzék is fejődik.

Talpmasszázs a friss levegőn – igazi testi és lelki felüdülés, ha ellátogatunk egy mezítlábas ösvényhez.

 

Ilyen ösvényeket ezeken a helyeken találunk:
– Békásmegyeri mezítlábas park – Békásmegyer
– Bükfürdői Kneipp Park – Bükfürdő
– Konda-völgyi Mezítlábas Ösvény – Dombóvár
– Ceglédi Mezítlábas Park – Cegléd
– Csopaki Szabadidő Park – Csopak
– Bodzaliget Pihenőpark – Remeteszőlős
– Tabajdi Mezítlábas Park – Tabajd
– Régészeti Park – Százhalombatta
– Szent Miklós Gyógyfüves Ház és Kneipp Kert – Ölbő
– Hét Patak Gyöngye Natúrpark – Alsómocsolád

Itt a nyár, ezerféle program és élmény elérhető, kis keresgéléssel élmények csokrával ajándékozhatjuk meg a gyerekeket és magunkat is – és nem is kell hozzá külföldre utazni! Élvezzük ki, irány a természet!

Mint család coach, hiszek a közös élmények megoldó erejében! 😉

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest