A tettek számítanak, nem a szavak – emberi kapcsolatok gyorstalpaló

emberi kapcsolatok_pertusmárta

Társas kapcsolataink kiteszik az életünk jelentős részét.

Vannak jó kapcsolataink. Vannak rosszak. Feleslegesek, fárasztóak, kötelezőek.
Vannak, amikre szükségünk van, másokat a pokolba kívánunk.

A kapcsolatokra mindenféle szabályok vonatkoznak, amiket használva könnyebbé tehetjük az életünket.

Mutatok néhányat, hátha neked/nektek is jól jönnek:

 1. Minden ember okkal van jelen az életedben! – Más szóval, soha ne mondd: Bárcsak ne ismernélek!
  Mindenki, akivel találkozol az életed során, okkal van jelen.
  Néhányan tanítanak neked, másoknak te tanítasz valami fontosat. Mindnek szerepe van a sorsodban, mindegyikük hozzátesz valamit a jellemedhez, még azok is akik csak kihasználnak. Persze a legfontosabbak azok az emberek lesznek számodra, akik az életed világosabbá teszik.
 2. Amikor a nehéz idők jönnek, sokan elhagynak! – Ha minden jó az életedben, sok ember vesz körül.
  Ám amikor a sorsod rosszra fordul, hirtelen azt veheted észre, hogy a sokadalom megritkult. Bizony egyes emberek a bajban elmenekülnek, mint a patkányok a süllyedő hajóról. Ilyenkor derül ki, ki az igazi barát. Ő ugyanis a bajban is segítő kezet nyújt majd. Őrá kell nagyon vigyáznod!
 3. Az élet tele van hamis emberekkel. – Sok a becstelen ember, a napraforgó.
  Azt mondja, amit hallani akarsz, a szemedbe mindig hízeleg. Látszólag jót akar neked, de mindez csak addig igaz, míg haszna van belőle. Mások csak kapni akarnak. Mindig csak akkor jelennek meg, ha nekik kell valami, de soha nem viszonozzák a jótettet. Nehéz, de meg kell találnod őket, és eltávolítani a környezetedből. Keresd és becsüld meg az igazi barátokat!
 4. A tettek számítanak, nem a szavak.– Ha valaki nagyon szeret téged, nem kell beszélnie róla. Érzéseit megmutatják tettei.
  Ne felejtsük el, hogy cselekedeteink hangosabbak, mint a szavak. Egy személy ezer alkalommal kérhet bocsánatot, mondhatja, hogy ,,szeretlek” annyiszor, ahányszor csak akarja. De ha a tettei ezt nem bizonyítják, semmit nem érnek a szavak. Akik csak dobálóznak a kijelentésekkel, bennük nem szabad bízni…
 5. Ne hagyd, hogy sértegessenek! – Nem tudod irányítani az embereket, nem tudod megmondani senkinek, mit gondoljon, mit mondjon.
  Azonban megvan az a hatásköröd, hogy eldöntsd, mit tűrsz el, és mi nem. Tiszteld magad! Ne tűrd el, hogy mások beléd töröljék a lábuk!
 6. Ne törődj a rosszindulatú emberekkel! – Amikor valaki sértésekkel, rosszindulattal dobálózik, ne fordíts figyelmet rá, ne törődj vele.
  Valójában nem rólad beszél, hanem magáról. És nem számít, mit csinál és mit mond, soha ne menj le a szintjére, ne válaszolj a sértésre sértéssel. Értsd meg, hogy fölötte vagy.
 7. Semmilyen kapcsolat nem tart örökké! – A legjobbak sem.
  Az életben semmi nincs veszteségek nélkül. Mindenki elveszít valakit, akire szüksége van. Nem számít, mennyire fáj, mindannyian halandók vagyunk. Értékeljük, amit most kaptunk, értékeljük azokat, akik szeretnek minket, akik foglalkoznak velünk. Ne csak akkor értékeljük őket, mikor elveszítjük…
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest