Hogyan éld túl anyaként az évkezdést?

boldog iskolakezdés

Az iskola kezdés valljuk be őszintén sokszor egy rémálom. Mindent beszerezni, mindenre felkészülni, a gyerekek lelkét is ápolni, motiválni az iskolára. Közben persze sajnáljuk is kicsit őket, és magunkat is, mert most megint nem lesz megállás, szinte folyamatosan toppon kell lenni.

A sulira el/fel/előkészíteni a gyerekeket, kelni mindig, odafigyelni a házi feladatokra, rohanni külön órákra, és akkor közben ott az összes többi szokásos verkli (bevásárlás, főzés, mosás…)

Így aztán nem is csoda, ha egy kis paramaci benned van, és persze szuper, hogy valahol újra rend lesz az életetekben, és halad mindenki a maga útján, de…ott van az a de.

 

És akkor ott van, hogy mégis, hogyan éld túl, anyaként az iskolakezdést?

Hogyan legyél nyugis, laza, nem stresszes édesanya?

 

Fröccsel.

Csak viccelek.

  1. Ne menj tönkre a bevásárlásba! Általában az első szülőin, és az első héten dől el, hogy pontosan mi kell a gyereknek. Felesleges előre stresszelni, és ott kilóméteres sorban ácsorogni, hogy meglegyenek a füzetek.Meglesznek egy hét múlva isPersze nem azt mondom, hogy ne készülődjetek, mert kell, csak ne legyen vérre menés belőle!
  2. Készíts előre sok-sok tízórai és uzsonna tervet, mert tökre megnyugtat. Írj össze legalább 20 ötletet a gyerekekkel együtt, tedd a hűtőszekrénye, és máris megvagy. Mindig látni fogod, hogy milyen szuper ötleteket kaptál a gyerekektől is, így ezen nem kell görcsölni.
  3. Készítsetek előre napirendet! Ezekről itt tudsz egyébként olvasni: https://petrusmarta.hu/csalad/iskolakezdesi/
  4. Menj el mozogni! Tudom, elcsépeltnek tűnik, de egy kis gyerekek nélküli kikapcsolódás a hajrában, nagyon jót tesz. Egy kis séta, futás, vagy bármilyen óra, ami feltölt, visszaadja a lendületet, kimozgod a feszültséget, sőt! Még kreatívabb és lazább is leszel!Becs szó!
  5. Fontos az alvás! Úgyis vissza kell állni a hétköznapi korán kelésre, ezért Te is feküdj le bátran akkor, amikor a gyerekek. Vagy előttük 😀 Pihend ki magad!
  6. Gondold végig, hogy pontosan mi is nyomaszt igazán! Az aggodalom a gyerek miatt? Vagy a délutáni nyűglődés suli után? Vagy mi? Ami a legnagyobb stresszt okozza az iskolára hangolódásban, azt csípd nyakon, és keress, keressetek a pároddal együtt, többféle megoldást is! Abból látni fogod, hogy nincs megoldhatatlan feladat, és máris nyugodtabb leszel.
  7. Lazíts. Ha szereted a jó bort, vagy a finom jégkrémet, akkor az egyik este apával csukjátok magatokra az ajtót, és borozzatok, fagyizzatok, kapcsolódjatok ki édeskettesben, akár otthon.

 

Persze ez csak néhány ötlet, de a legfontosabb talán az, hogy végiggondold, Te is, a párod is, és a szüleid is túléltek egy jópár iskolakezdést!

Te is túl fogod.

Csak lazán.

Ha pedig igazán Boldog Anyu akarsz lenni, akkor hamarosan csatlakozhatsz is!

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest